CAT | CAST

Raó de ser de l’Escola de Shiatsu i Moviment

Escola de Shiatsu i Moviment

David Ventura Ardanuy és el fundador i el director de l’escola.

Es va formar en shiatsu a Londres (on va viure durant deu anys), a la British School of Shiatsu (1986) i es va registrar professionalment a la Shiatsu Society del Regne Unit. Ha estudiat amb mestres internacionals de shiatsu i medicina oriental: Ohashi, Yamamoto, Matsumoto, Pauline Sasaki, Sonia Moriceau i Goodman.

Va continuar la seva formació en shiatsu moviment amb Bill Palmer i va passar a ser professor assistent en les seves classes de postgrau. Va ser l’introductor i el desenvolupador de l’ensenyament de shiatsu moviment a Espanya.

També va ser membre fundador d’ASPE (Associació de Professionals de Shiatsu d’Espanya) el 1994 i el seu representant en l’European Shiatsu Federation (1997-2000). És el supervisor dels tres anys de formació a l’escola i professor principal al tercer curs i al curs de postgrau. És terapeuta professional de shiatsu des del 1986.

L’interès pel moviment, la dansa i el treball corporal li va ser l’estímul per a la investigació de noves propostes terapèutiques.

La integració de la visió oriental de la salut, els seus plantejaments energètics i la influència de diversos mestres al llarg dels anys li facilitaren la recerca.

Bill Palmer i els inicis del shiatsu moviment van ser els canals que van donar forma a la necessitat de trobar un enfocament de treball més satisfactori i complet.