CAT | CAST

El Shiatsu

shiatsu

El shiatsu és un art terapèutic d’origen japonès que, com la majoria de mètodes orientals, s basa en l’equilibri energètic de cos i ment en el seu conjunt. Bàsicament es tracta de promoure el moviment fluid de l’energia vital, nomenada ki en japonès, per tal de potenciar la capacitat d’autocuració que tothom posseeix.

S’utilitzen la pressió, estiraments, manipulacions articulars i orgàniques, però sobretot la qualitat del contacte, a la recerca d’una sensació més gran de italitat.

Una sessió de shiatsu es desenvolupa sobre un futon (o un matalàs) situat a terra i amb la persona que ho rep vestida amb roba còmoda.

Entroncat amb la medicina oriental, el shiatsu apareix a inicis del segle XX, i recull principis d’antigues tècniques manuals xineses i japoneses, la qual cosa ompleta amb coneixements d’anatomia i psicologia.

Des de la seva aparició han anat sorgint diferents maneres d’entendre el shiatsu, cosa que ha donat lloc al que podrien anomenar-se les diferents escoles, com l Zen Shiatsu, el Shiatsu Namikoshi, Tao Shiatsu, Shiatsu Quàntic i el Shiatsu Moviment.